ma. okt 21st, 2024

Wat zijn 11-voet hoge plafonds?

11-voet hoge plafonds zijn plafonds die zich op 11 voet boven de vloer bevinden. Dit komt overeen met ongeveer 3,35 meter. In sommige huizen zijn de plafonds nog hoger, bijvoorbeeld 12 of 13 voet.

Waarom zijn 11-voet hoge plafonds populair?

Er zijn verschillende redenen waarom 11-voet hoge plafonds populair zijn:

  • Ze creëren een gevoel van ruimte in de kamer.
  • Ze maken de kamer lichter en luchtiger.
  • Ze geven de kamer een luxe uitstraling.
  • Ze bieden meer mogelijkheden voor decoratie, zoals kroonlijsten en hangende kunst.

Hoe kun je het beste gebruik maken van 11-voet hoge plafonds in jouw woonkamer?

Als je een woonkamer hebt met 11-voet hoge plafonds, zijn er verschillende manieren om optimaal gebruik te maken van de ruimte:

1. Maak gebruik van grote meubels

Door grote meubels te gebruiken, zoals een grote bank en een groot vloerkleed, voorkom je dat de kamer te leeg of klein lijkt in vergelijking met de hoge plafonds.

2. Kies voor lange gordijnen

Door lange gordijnen te kiezen die vanaf het plafond tot aan de vloer reiken, creëer je een gevoel van hoogte en ruimte.

3. Gebruik decoratie op verschillende hoogtes

Maak gebruik van decoratie op verschillende hoogtes, zoals kroonluchters en hangende kunst, om de aandacht te vestigen op de hoogte van de plafonds.

4. Maak gebruik van verschillende texturen

Gebruik verschillende texturen, zoals hoogpolige tapijten en zachte kussens, om de kamer gezellig en warm te maken, terwijl de hoge plafonds behouden blijven.

Conclusie

Een woonkamer met 11-voet hoge plafonds biedt veel mogelijkheden om de ruimte optimaal te benutten. Door grote meubels te gebruiken, lange gordijnen te kiezen, gebruik te maken van decoratie op verschillende hoogtes en verschillende texturen te gebruiken, maak je de kamer gezellig en warm, terwijl de hoge plafonds behouden blijven.

Door Candice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *