za. sep 21st, 2024




De opkomst en populariteit van de old school smiley

Wat is de old school smiley?

De old school smiley, ook bekend als de ASCII smiley, is een simpele tekening van een glimlachend gezicht gemaakt met behulp van ASCII tekens. Het werd voor het eerst gebruikt in 1982 door wetenschapper Scott Fahlman om aan te geven of een bericht serieus was of niet tijdens discussies op online forums van de Carnegie Mellon University.

Waarom werd de old school smiley zo populair?

De old school smiley werd al snel populair omdat het een gemakkelijke manier was om emoties online uit te drukken. Het werd snel overgenomen door internetgebruikers over de hele wereld en werd een soort van standaard in online communicatie in de jaren 90.

Voordelen van de old school smiley

  • Het is gemakkelijk te maken met behulp van standaard computer-toetsenborden en software.
  • Het maakte online communicatie persoonlijker en vriendelijker omdat het op een eenvoudige manier emoties kon uitdrukken.
  • Niet alleen de smiley, maar ook andere emoticons zoals knipogen, treurige gezichten en kusjes werden al snel ontwikkeld, waardoor emoties nog beter konden worden uitgedrukt.

De verandering van smiley’s in de loop van de tijd

In de loop van de tijd zijn emoticons en smileys geëvolueerd. Er zijn nu talloze varianten beschikbaar, variërend van simpele smileys tot goed ontworpen, geanimeerde emoticons. Sommige sociale media-platforms, zoals Facebook, bieden zelfs aangepaste animaties van bepaalde emoties.

Conclusie

Hoewel de old school smiley nu wat ouderwets kan lijken, heeft het grote impact gehad op online communicatie en heeft het de weg vrijgemaakt voor de emoticons en smileys die we tegenwoordig gebruiken. Het is ook een herinnering aan de begindagen van het internet en hoe communicatie kan evolueren.


Door Candice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *