vr. okt 18th, 2024

Inleiding

De bureaulamp is een onmisbaar onderdeel van elk kantoor en elke werkplek. Niet alleen omdat ze een essentieel licht geven om goed te kunnen werken, maar ook omdat de juiste bureaulamp zorgt voor een stijlvolle uitstraling van de werkplek. Er zijn veel verschillende bureaulampen ontwerpen om uit te kiezen, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. In dit artikel gaan we kijken naar enkele designs van bureaulampen die praktisch en stijlvol zijn.

Designs van bureaulampen

Minimalistisch design

Een minimalistisch design van een bureaulamp is een populaire keuze voor mensen die houden van een modern en strak interieur. Een bekend voorbeeld hiervan is de Lampada bureaulamp, ontworpen door Matteo Thun en Antonio Rodriguez voor Artemide. Deze lamp heeft een aluminium frame dat volledig verstelbaar is, zodat het licht gericht kan worden waar het nodig is. Door zijn simpele maar toch elegante design past deze bureaulamp goed in ruimtes met een minimalistische uitstraling.

Industrieel design

Een industrieel design van een bureaulamp is een ideale keuze voor mensen die houden van een stoere en robuuste uitstraling. Een bekende bureaulamp in deze categorie is de RANARP lamp van IKEA. Deze lamp heeft een metalen frame met een poedercoating en een conische kap, wat een industriële uitstraling geeft. Het licht is verstelbaar in vijf stappen, zodat het altijd op de juiste manier op de werkplek gericht kan worden.

Klassiek design

Een klassiek design van een bureaulamp is een goede keuze voor mensen die houden van een traditionele uitstraling. Een bekend voorbeeld is de Banker’s lamp, die zijn oorsprong heeft in de jaren 1800. Deze lamp heeft een metalen frame en een glazen kap, harp en voet. De groene tint is kenmerkend voor dit design, en zorgt voor een warme uitstraling. Deze lamp past goed bij klassieke kantoren en werkkamers.

Eclectisch design

Een eclectisch design van een bureaulamp is een ideale keuze voor mensen die houden van een mix van verschillende stijlen. Een voorbeeld hiervan is de Tizio bureaulamp van Artemide, ontworpen door Richard Sapper. Deze lamp heeft een uniek design, waarbij het licht wordt verspreid door een kleine lamp die aan een balein hangt. Het frame is van aluminium, en de lamp kan in vele posities worden versteld. Dit zorgt voor een speels en eclectisch effect.

Conclusie

Er zijn veel verschillende designs van bureaulampen ontwerpen om uit te kiezen, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Of je nu een minimalistisch, industrieel, klassiek of eclectisch design zoekt, er is altijd wel een bureaulamp die past bij jouw smaak en stijl. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer een stijlvolle werkplek met de juiste bureaulamp!

Door Candice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *