zo. okt 20th, 2024

Wat is Kartell?

Kartell is een Italiaans designmerk dat bekend staat om zijn unieke en innovatieve producten. Het bedrijf werd opgericht in 1949 door Giulio Castelli en heeft sindsdien vele iconische meubelstukken en accessoires geproduceerd.

Kartell combineert functionaliteit en esthetiek, wat resulteert in tijdloze ontwerpen voor elke ruimte in huis. Het merk werkt samen met bekende ontwerpers en architecten om hun visie te vertalen naar prachtige en duurzame producten.

De geschiedenis van Kartell

Kartell begon als een bedrijf dat auto-onderdelen produceerde, maar veranderde later van koers. In de jaren 50 lanceerde het bedrijf een nieuwe productlijn: huishoudelijke producten van plastic.

In de jaren 60 begon Kartell samen te werken met bekende ontwerpers zoals Joe Colombo, en begon het zich te richten op de interieurmarkt. De lancering van de iconische Componibili-opbergunit in 1968 betekende een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf.

Tegenwoordig heeft Kartell een internationale reputatie opgebouwd en worden hun producten verkocht in meer dan 130 landen over de hele wereld.

Kartell’s unieke ontwerpen

Kartell staat bekend om zijn innovatieve en gedurfde ontwerpen. Veel van hun producten zijn gemaakt van plastic en hebben unieke vormen en kleuren. Het merk is niet bang om te experimenteren met nieuwe materialen en technologieën om tot nieuwe ontwerpen te komen.

Een van de meest iconische producten van Kartell is de Louis Ghost Chair, ontworpen door Philippe Starck. Het is een moderne interpretatie van een klassieke Franse stoel en is gemaakt van transparant polycarbonaat. Het ontwerp werd een instant hit en heeft sindsdien vele prijzen gewonnen.

Kartell’s duurzaamheidsinitiatieven

Kartell streeft naar duurzaamheid in alles wat ze doen. Het bedrijf heeft verschillende initiatieven opgezet om hun milieu-impact te verminderen en hun producten zo duurzaam mogelijk te maken.

Een van deze initiatieven is het gebruik van biologisch afbreekbaar plastic. Dit type plastic komt voort uit plantaardige bronnen en breekt af zonder schadelijke chemicaliën achter te laten. Kartell heeft ook een recyclingprogramma opgezet om hun afval te verminderen en hun plasticafval te hergebruiken.

Kartell in Nederland

Kartell heeft verschillende verkooppunten in Nederland, waaronder winkels in Amsterdam en Rotterdam. Het merk is populair bij designliefhebbers in Nederland en heeft vele prijzen en erkenning gewonnen in de Nederlandse designwereld.

Als je op zoek bent naar een uniek en innovatief designstuk voor je interieur, is Kartell een merk om in de gaten te houden.

Conclusie

Kartell is een uniek en innovatief designmerk dat bekend staat om zijn gedurfde ontwerpen en duurzaamheidsinitiatieven. Het bedrijf werkt samen met bekende ontwerpers en architecten om prachtige en tijdloze ontwerpen te creëren voor elke ruimte in huis. Als je op zoek bent naar een uniek designstuk voor je interieur, is Kartell een merk om in de gaten te houden.

Door Candice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *